PREPARATI NA OSNOVI SIVE GLINE (po recepturi patra Simona Ašiča)

PREČIŠČENA GLINA ZA PITJE

Količina: 550 g
Cena: 9,00 €
KAKO DELUJE NA TELO PREČIŠČENA GLINA (glina za pitje)
s pomočjo njene absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda kar je premalo, odvzame kar je preveč, pri vseh vnetjih razjedah ali celo čiru, glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo, ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljša se krvna slika, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najboljše je, da glino pijemo preventivno 3x na leto. Tako bomo lahko preprečili marsikatero težavo. ( vir: GLINA ZDRAVI )
PRIPRAVA GLINE ZA PITJE
Eno žličko gline stresemo v kozarec, prelijemo 2 dcl vode, pomešamo, pokrijemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj nič ne pomešamo, popijemo samo glineno vodo do usedline. Usedlino pa zavržemo. GLINENO VODO PIJEMO 21 DNI NATO NAREDIMO 7 DNEVNO PAVZO IN PONOVNO PIJEMO 21 DNI. Če jemljete kakršne koli tablete, naj bo eno uro presledka. Nikoli ne pijemo glinene vode in tablete istočasno. Povprečna dnevna doza za odrasle je ena kavna žlička za otroke od 5.- 10. leta pa pol žličke. Nikoli ne predoziramo ne za odrasle niti za otroke.
KDAJ GLINE NE UŽIVAMO
Med kemoterapijo, ko jemljemo antibiotike, prve štiri mesece nosečnosti, ter po porodu, če dojimo do 7 meseca, ter otroci do 5. leta starosti.
Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživate 21 dni, vsak drugi dan, potem sledi en teden premora in nato lahko pijete glineno vodo že vsak dan, tudi 21 dni. Glino lahko pijemo tudi več mesecev, z vmesnimi tedenskimi pavzami.

GLINENA OBLOGA

Količina: 1700 g
Cena: 9,00 €
GLINENE OBLOGE imajo močan drenažni učinek. Če ste se odločili za glinene obloge, bodite disciplinirani in jih ne prekinjajte, tudi začasno ne, ker je glina izredno aktiven dejavnik in izzove procese, ki se verižno sproščajo po vsem telesu. Terapija je najmanj 20 dni, lahko pa tudi dlje odvisno od težav – bolečin.
OBLOGE – PAZLJIVEJŠE RAVNANJE : GLAVA, ŽELODEC, LEDVICA, ŠČITNICA
Vedno začnemo z manjšimi in krajšimi oblogami, to pomeni, da je obloga debela 1 cm in jo pustimo delovati samo 1 uro. Če po enem tednu ni reakcij in telo glineno oblogo dobro prenaša, lahko naslednji teden obloge povečate do 2cm (2-3 kuhalnice gline) in podaljšate do 4 ure maksimalno. Ponavljamo najmanj 20 dni oz. do izboljšanja odprave težave. Lahko tudi več mesecev, ni omejitve. Če se glina med postopkom posuši, jo odstranite, ne glede na čas delovanja. Prav tako glino odstranimo, če se pojavi huda bolečina. Naslednji dan pa ponovimo – Damo oblogo na prizadeto mesto. Glede na to, kako močno glina učinkuje, kakšne reakcije izzove ne smemo istočasno polagati obloge na več pomembnih organih.
Upoštevati je treba tudi telesno odpornost bolnika in paziti, da ga ne bi preveč utrujali s prepogostimi oblogami.
POMEMBNI ORGANI: jetra, ledvica, žolč, pljuča.
Na telesu so lahko največ 3 obloge
Primer: ena obloga na jetra, ostali oblogi pa na kolena ali roko.
OBLOGE PRI OKONČINAH IN POŠKODBAH
Lahko takoj začnemo z debelejšimi, to pomeni, da pripravimo kos tkanine iz naravnih vlaken (bombaž, lan, platen, gaza…) veliko približno 20x 15 cm. Vzamemo leseno žlico in nanesemo na tkanino 3-4 žlice gline, položimo na boleče mesto in rahlo povijemo s povojem. Pustimo delovati 3-4 ure, več ne. Če se pojavi bolečina jo odstranite in ponovite šele naslednji dan. Odstranite jo tudi, če se glina posuši ne glede na čas. Pri poškodbah včasih zadostuje že 5 – 10 oblog, pri drugih težavah pa včasih traja tudi do 3 mesece, odvisno od posameznika.
TEMPERATURA GLINE
Glino lahko uporabljamo hladno, mlačno ali toplo, odvisno od primera.
SEGREVANJE GLINE
Posodico z glineno maso postavimo v precej večjo kadico, natočimo toliko vode, da bo segla vsaj do polovice posode. Vse skupaj postavimo nad ogenj in pustimo, da dosežemo želeno temperaturo 50-60 stopinj, potem pa takoj odstranimo iz ognja. Glino segrejemo samo toliko, kolikor jo rabimo za eno oblogo. Gline ne smemo segrevati dvakrat.

GLINENO MAZILO

Količina: 80 g
Cena: 11,00 €
Sestavine: GLINA, čebelji vosek, olje kostanja, žajbelj. Je naravno!
Mazilo uporabljamo pri:
– koži ki se lušči
– utrujenih in nemirnih nogah
– pomarančni koži
– spremembah na koži
– suhi koži
– za izboljšanje videza kože
Kako ga uporabljamo:
Bolus mazilo nanesemo na kožo, ter vtiramo v kožo nekaj min (2-5 min)
lahko tudi večkrat na dan. Mazilo se hitro suši. Če ga uporabljate za krčne žile, bolus mazila ne vtirajte v kožo.

GLINENA ZOBNA KREMA (v lončku ali tubi)

Količina: 80g
Cena: 9,00 €
Glinena zobna krema bo prispevala k popolni ustni higieni. 1x dnevno na zobno krtačko stisnemo zobno kremo in si narahlo drgnemo zobe in dlesni (3 min). Pri večernem pranju zob, si po končanem izpiranju kremo še enkrat namažemo na dlesni in pustimo delovati čez noč.
Sestavine: glina naravni glicerin, naravno olje meta, naravno olje Salvia aetheroleum, žajbelj sodabikarbona.

GLINENO MAZILO PROTI CELULITU

Količina: 150 g
Cena: 14,00 €
Vsebuje: glina, čebelji vosek, jojobino, arganovo in oljčno olje, limonina trava, bršljan in kava
Način uporabe: Glineno mazilo proti celulitu vsebuje rastlinske izvlečke, ki s svojimi aktivnimi sestavinami pospešujejo izločanje strupenih snovi iz telesa, spodbujajo mikrocirkulacijo, ter omejujejo razvoj novih maščobnih celic. Koža postane bolj čvrsta, gladka in prijetna na otip.
Priporočamo redno uporabo mazila in pitje velike količine vode. Najbolj primeren način masaže je nežno masiranje (cca 5 min) na mestih kjer je prisoten celulit.
Glineno mazilo proti celulitu je 100% naravno!

GLINENO MILO

Količina: 100 g
Cena: 5,00 €
Glina ima naravne zdravilne lastnosti zemlje. Deluje kot magnet za nečistoče in strupene snovi, ki se kopičijo globoko v koži. Glineno milo je priporočljivo proti alergijam ter odstranjevanju odmrle povrhnjice.
Glineno milo ne vsebuje konzervansov, sintetičnih barvil in dišav.
Sestavine: glina, umiljeno kokosovo, sončnično in oljčno olje, naravni glicerin
Preparati so izdelek firme Bolus.